Sposób przygotowania:
Gulasz z fileta indyka z papryką w kremowym sosieMięso:
Umyte i osuszone mięso należy pokroić w kostkę i posypać solą z pieprzem.
Następnie następnie kawałki fileta obtoczyć mące uprzednio wymieszanej z papryką i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Mięso przełożyć do garnka.
Papryka z czosnkiem:
Paprykę umyć, oczyścić oraz pokroić w paseczki, a czosnek drobno posiekać.
Całość przełożyć na patelnię z tłuszczem po podsmażonym mięsie i przemieszać.
Wszystko razem dusić pod przykryciem do momentu, aż papryka będzie prawie miękka.
Paprykę z czosnkiem przełożyć do garnka z mięsem.
Całość:
Do garnka dodać listki laurowe, ziele angielskie oraz bulion lub wodę.
Całość wymieszać, przykryć i dusić przez około 20 minut.
Sos:
Mascarpone połączyć z mąką oraz 2 łyżkami wywaru z gulaszu.
Całość dodać do garnka i dokładnie wymieszać.
Gulasz podgotować przez chwilkę, aż sos zgęstnieje.
Na końcu wmieszać posiekany koperek i doprawić do smaku.
SylaUla