milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Gulasz z groszkiem i kaszą jęczmienną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Gulasz wieprzowy to pełna witamin potrawa

Gulasz z groszkiem i kaszą jęczmienną

Składniki:

Gulasz z groszkiem i kaszą jęczmienną

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z groszkiem i kaszą jęczmienną
Kaszę jęczmienną gotujemy. Mięso moczymy we wodzie przez około 15 minut. Osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, przyprawą do gulaszu i pierzem. Podsmażamy na oleju. warzywa kroimy. Mięso zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone warzywa i groszek. Dusimy do miękkości. Gdy wyjdzie za rzadkie możemy zagęścić mąką.