Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Gulasz z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gulasz z indyka

Gulasz z indyka

Składniki:

Gulasz z indyka

 

  • 40 dag udźca z indyka, pokrojonego w kostkę
  • 25 dag ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 10 dag kukurydzy konserwowej
  • 10 dag groszku konserwowego
  • 1 marchewka, pokrojona w kostkę
  • 750 ml bulionu drobiowego
  • 2 łyżki mąki
  • 1,5 łyżki masła
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka

Indyka smażymy na oleju do zarumienienia. Cebulę dusimy razem z czosnkiem przez kilka minut. Warzywa gotujemy w bulionie dodajemy indyka, cebulę z czosnkiem. Z masła i mąki robimy zasmażkę, rozprowadzamy w sosie. Przyprawiamy solą i pieprzem.