Sposób przygotowania:
gulasz z indyka z pieczarkami
Mięso kroimy na kawałki różnej wielkości. Na patelnie wlewamy niewielką ilość oliwy z oliwek. Smażymy mięso, przewracając aż nie będzie śladów surowego mięsa. Dodajemy szczyptę carry po całej powierzchni mięsa na patelni. Dosypujemy pieczarki pokrojone wedle uznania. Całość podpiekamy jeszcze pięć minut, aż pieczarki lekko się zarumienią. Gdy mięso nabierze odcienia szarości przesypujemy całą zawartość patelni wraz z tłuszczem do garnuszka. Podlewamy wodą około 1,5 szklanki. Doprawiamy kostkami smaku: koperkowymi, kostką czosnku,odrobiną pieprzu i kostką majeranku. Całość dusimy pod przykryciem około 1,5godziny. Gdy mięso zmięknie bierzemy szklankę. Wsypujemy do niej 4 łyżki mąki i zalewamy do połowy szklanki wywarem z garnuszka. Całość mieszamy w szklance do momentu uzyskania jednolitej konsystencji, w celu uniknięcia grudek w gulaszu. Wlewamy wywar ze szklanki do garnka. Mieszamy całość,dodajemy jogurt. Jeszcze raz mieszamy. Parę minut jeszcze gotujemy pod przykryciem. Podajemy z kaszą gryczaną, lub wedle uznania. Smacznego.