Sposób przygotowania:
Niby gulasz z kapustą palce lizać
Mięso umyć osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić w kawałki,wrzucić do rondla,zalać wodą (wody ma być tyle, żeby mięsko było przykryte) Zagotować zszumować,dodać pokrojoną surową cebulę,listek,ziele,pieprz w ziarnach,papryka w proszku,zmiażdżony czosnek,przyprawę,dusić 30 min na małym ogniu.Kapustę pokroić w kawałki.przelać wrzątkiem na sitku,dodać do mięsa. Paprykę umyć,oczyścić z nasienia,pokroić w grubsze kawałki,dodać do mięsa,dusić wszystko do miękkości,pod koniec dodać roztarty majeranek. Gdy mięso jest miękkie,rozrobić mąkę z kilkoma łyżkami wody,tak żeby nie było grudek,wlać do mięsa,gotować na małym ogniu,5 min,mieszając. Smacznego
Bahus