cassia6

cassia6

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

gulasz z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny gulasz z warzywami i kiełbasą. Szybki i prosty w wykonaniu.

gulasz z kiełbasą

Składniki:

gulasz z kiełbasą

 

  • 25 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 dag masła roślinnego
  • 1 łyżka mąki
  • 1,75 szklanki rosołu
  • 20 dag kiełbasy czosnkowej
  • 20 dag mrożonego groszku
  • 20 dag śmietany kremówki
  • sól, pieprz, ostra papryka

Sposób przygotowania:

gulasz z kiełbasą
Pieczarki oczyścić, pokroić na połówki. Cebule obrać, pokroić w paski. Masło rozgrzać, zeszklić na nim cebulę. Dodać pieczarki, podsmażyć, oprószyć mąką. Wlać rosół, gotować 10 minut na średnim ogniu. Kiełbasę pokroić w plasterki, przełożyć z groszkiem do pieczarek, gotować 5 minut. Dodać śmietanę, wymieszać, zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Danie podawać od razu po przyrządzeniu.