anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Gulasz z kluseczkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pożywne i dość szybkie danie a kluseczki nadają mu elegancji i niesamowitego smaku. Gorąco polecam wypróbować.

Gulasz z kluseczkami

Składniki:

Gulasz z kluseczkami

 

  • 1 kg mięsa z łopatki
  • 300 g. pieczarek
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 l wody
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 op zupy ogonowej.
  • 300 g. kluseczek śląskich

Sposób przygotowania:

Gulasz z kluseczkami
Mięso pokroić w kostkę , umyć. Smalec rozgrzać i obsmażyć mięso na złoty kolor. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry , cebulę poszatkować. wodę zagotować dodać mięso, i przyprawy, dusić około 1 godziny . Do garnka dodać cebulę i pieczarki, Pod koniec jak już mięso będzie miękkie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek ,zupę ogonową, i kluski gotować jeszcze przez 15 minut.