Sposób przygotowania:
Gulasz z kluskami
Mięsko opłukać osączyć po czym pokroić w kostkę , Obsmażyć mięso na margarynie dodać posiekane cebulę i dusić pod przekryciem przez 3,4 minuty.
Wlać do mięsa bulion dodać sól ,paprykę i dobrze wymieszać .Pieprz jałowiec i tymianek zawinąć w kawałek muślinu i włożyć do gara . dusić mięso przez około 40 minut.
Wyjąc muślin z przyprawami utrzeć chleb i wsypać do gara i gotować przez kilka minut po czym wlać piwo i gotować jeszcze kilka minut no i gotowe i możemy serwować z kluskami
jak ktoś nie lubi klusek to polecam kaszę lub knedle
Wlać do mięsa bulion dodać sól ,paprykę i dobrze wymieszać .Pieprz jałowiec i tymianek zawinąć w kawałek muślinu i włożyć do gara . dusić mięso przez około 40 minut.
Wyjąc muślin z przyprawami utrzeć chleb i wsypać do gara i gotować przez kilka minut po czym wlać piwo i gotować jeszcze kilka minut no i gotowe i możemy serwować z kluskami
jak ktoś nie lubi klusek to polecam kaszę lub knedle