Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Gulasz z kukurydzą Elfi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Soczyste mięso podane z delikatną kaszą jęczmienną

Gulasz z kukurydzą Elfi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z kukurydzą Elfi

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z kukurydzą Elfi
Mięso kroję w niewielką kostkę i wrzucam do garnuszka na rozgrzany olej. Zaczynam podsmażać. Mieszam od czasu do czasu żeby mięso się nie przypaliło i nie przywarło do garnuszka. Po około 15 minutach gdy mięso jest już porządnie zarumienione dodaję odcedzoną kukurydzę z puszki. Mieszam. Dolewam ok 1,5 - 2 szklanki wody. Mieszam i dalej podgotowuję razem ale tym razem już pod przykryciem. Trwa to około 20-30 minut aż mięso będzie na prawdę miękkie - co chwilę sprawdzam. Gdy woda za bardzo odparuje to po prostu dolewam. Gdy mięso jest już gotowe zaciągam sos mąką - ok 2 łyżki mieszam z połową szklanki zimnej wody i dodaję do garnka. Jeśli chcemy bardzo gęstego sosu dodajemy więcej mąki. Mięso podaję na kasz
Gulasz z kukurydzą Elfi
pokrojone mięso podsmażam a nastepnie podgotowuję z kukurydzą
Gulasz z kukurydzą Elfi
gdy stwierdzimy że mięsko jest już miękkie zaciagamy sos mąką