Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Gulasz z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i Pieprzem czarnym mielonym Galeo.

Gulasz z kurczaka

Składniki:

Gulasz z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z kurczaka
Odstawić do lodówki na co najmniej 30 min. Warzywa pokroić na kawałki. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki. Mięso zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać warzywa i pieczarki, smażyć 5 minut. Wlać bulion i wermut, dodać posiekaną melisę. Dusić 20 minut pod przykryciem. Wlać śmietanę z mąką, doprawić do smaku, zagotować.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl