ania23025

ania23025

Kucharz
[Przepisów: 30]

Gulasz z morszczuka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Alfabet mors...zczuka bardzo dobry na piątek

Gulasz z morszczuka

Składniki:

Gulasz z morszczuka

 

  • 700g filetów z morszczuka
  • 2-3 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 125ml wytrawnego wina
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 200 ml śmietany
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki maki
  • 50 ml oleju
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z morszczuka
Czosnek siekamy i ucieramy z solą.Filety płuczemy,osuszamy,kroimy w kostkę,oprószamy pieprzem,
smarujemy czosnkiem z solą oraz sokiem z cytryny. Odstawiamy na 2 godz w chodnym miejsce.Następnie
rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Rybę posypujemy mąką i smażymy na złoty kolor.Rybę zdejmujemy z patelni i na tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę,gdy się zaszkli,dodajemy
rybę i wino. Po 5-10 minutach do sosu dodajemy śmietanę wymieszaną z solą, pieprzem,natką pietruszki oraz koncentratem.Mieszamy,zagotowujemy i serwujemy.