Sposób przygotowania:
Gulasz z morszczuka
Czosnek siekamy i ucieramy z solą.Filety płuczemy,osuszamy,kroimy w kostkę,oprószamy pieprzem,
smarujemy czosnkiem z solą oraz sokiem z cytryny. Odstawiamy na 2 godz w chodnym miejsce.Następnie
rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Rybę posypujemy mąką i smażymy na złoty kolor.Rybę zdejmujemy z patelni i na tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę,gdy się zaszkli,dodajemy
rybę i wino. Po 5-10 minutach do sosu dodajemy śmietanę wymieszaną z solą, pieprzem,natką pietruszki oraz koncentratem.Mieszamy,zagotowujemy i serwujemy.
smarujemy czosnkiem z solą oraz sokiem z cytryny. Odstawiamy na 2 godz w chodnym miejsce.Następnie
rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Rybę posypujemy mąką i smażymy na złoty kolor.Rybę zdejmujemy z patelni i na tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę,gdy się zaszkli,dodajemy
rybę i wino. Po 5-10 minutach do sosu dodajemy śmietanę wymieszaną z solą, pieprzem,natką pietruszki oraz koncentratem.Mieszamy,zagotowujemy i serwujemy.
eli_555