TeresaJ

TeresaJ

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Gulasz z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Aromatyczny gulasz na obiad.

Gulasz z papryką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z papryką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z papryką
Mięso opłukać, pokroić w grubszą kosteczkę, oprószyć mąką, mocno podsmażyć na oleju na rozgrzanej patelni i dodać posiekaną cebulę oraz czosnek, lekko podsmażyć.Następnie wlać cztery szklanki wody, zagotować, dodać przyprawy i dusić 60 minut.Pod koniec duszenia dodać pokrojoną paprykę i oregano i dusić do miękkości.Przyprawić solą i pieprzem.
Gulasz z papryką
Papryka jest już ślicznie pokrojona w kosteczkę dużą.
Gulasz z papryką
Gulasz jest w trakcie przygotowywania.Jest w brytwanie.