Sposób przygotowania:
Gulasz z pieczarkami
Mięso oczywiście kroje w kosteczkę, następnie przekładam je do miseczki i przyprawiam . (Ja robię miszanke z soli, papryki słodkiej, ostrej, delikaty do mięs, przyprawki do kurczaka, warzywka z odrobiną pieprzu i majeranku - mięso można też skropić sokiem z cytryny - dobór przypraw zależy od indywidualnych upodobań niebęde nic narzucać;) )Tak przyprawione mięso wstawiam do lodówki; w tym czasie kroje w drobną kosteczkę czosnek i cebulkę( Ilość cebuli jest kwestią gustu ja nie daje jej za dużo ze względu na męża). Rzucam cebule z czosnkiem na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju delikatnie ją przyprawiam; kiedy sie zeszkli dodaje mięso; gdy tylko mięso się przyrumieni dodaje pieczarki często mieszając.Kiedy pieczarki dojdą dodaje sos który wszystko elegancko zagęści tzn. rozrabiam w 200 ml. zimnej wody 2 łyżki sosu pieczeniowego ( ja używam sosu pieczeniowego ciemnego z knora). To wlewam bezpośrenio na patelnie i ciągle mieszając czekam aż sie zagotuje; w razie potrzeby oczywiście trzeba jeszcze przyprawić;) i gotowe! Życze smacznego;)