Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Gulasz z pieczarkami i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Warzywa + mięso to zawsze trafne połączenie

Gulasz z pieczarkami i ogórkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z pieczarkami i ogórkiem

 

  • 1/2 kg filet z indyka,
  • 30 dag pieczarki,
  • 3 szt ogórek kiszony,
  • 1 szt cebula,
  • 3 łyżki masło,
  • 1 łyżka mąka,
  • 2 łyżki oliwa,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi,
  • do smaku Sól

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z pieczarkami i ogórkiem
Mięso pokroić w kostkę, skropić oliwą, solą i pieprzem. Następnie włożyć do rondla , zrumienić, podlać odrobiną wody i dusić około 20 minut. Na patelni rozgrzać połowę masła, dodać posiekaną cebulę, pokrojone pieczarki, poddusić i dodać do mięsa. Ogórki pokroić w kostkę, dodać do sosu. Gotować pod przykryciem około 10 minut. Z pozostałego masła i mąki zrobić zasmażkę, rozmieszać z małą ilością zimnej wody, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i maggi. Podawać z pieczywem lub ryżem.
Gulasz z pieczarkami i ogórkiem
Gulasz z pieczarkami i ogórkiem
Gulasz z pieczarkami i ogórkiem