Sposób przygotowania:
Gulasz Z Plackami Z Kaszy Gryczanej
Mieso pokroic w kostke papryke umyc usunac pestki pokroic w durza kostke cebule obrac jedna pokroic w piórka a druga drobno posiekac na 3 łyzkach oleju podsmarzyc mieso gdy sie zarumieni opruszyc paopryka dodac cebule pokrojona w piurka chwile smarzyc podlac bulionem i gotowac około 30 minut przyprawic sola i pieprzem nastepnie kasze zalac 1 1/2 szklanki wrzatku posolic zagotowac po czym gotowac około 20 minut posiekana cebule zeszklic na 1 łyszce oleju przestudzic dodac do kaszy wymieszac z tarta bułka jajkiem przyprawic do smaku sola i pieprzem z masy uformowac okragłe placki i usmarzyc z obu stron na pozostałym oleju gulasz z plackami z kaszy gryczanej podawac z kiszonym ogurkiem
stasia109
Muzykus