Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1347]

Gulasz z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo dobry gulasz z ryżem

Gulasz z ryżem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z ryżem

 

  • łopatka wieprzowa b/k-0,5 kg
  • mąka -1 łyżka
  • mąka
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy -1 szt
  • cebula -1 szt
  • ryż -4 saszetki

Sposób przygotowania:

Gulasz z ryżem
Mięso gulaszowe pokroić w kostkę. Oprószyć mięso w mące, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na mocny brązowy kolor. Mięso przełożyć do rondla,dodać sól i pieprz, podlać szklanką wody, dusić do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa. Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody, wlać do miękkiego mięsa, zagotować. Ryż ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, gotować ok.20 minut. Na talerze wyjmować po jednej saszetce ryżu, polewać gulaszem.
Gulasz z ryżem
Z podanych składników, został przygotowany,sos gulaszowy
Gulasz z ryżem
Ryż w saszetkach, został ugotowany na sypko i odcedzony