Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Gulasz z Serca Wołowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dla wielbicieli gulaszy .... Spróbujcie gulasz z serca wołowego.

Gulasz z Serca Wołowego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z Serca Wołowego

 

  • 1 serce wołowe ( około 1kg. )
  • 3 łyżki vegety
  • 5 liści laurowych
  • 10 ziarenek ziela angielskiego
  • 8 łyżek oleju
  • 1 duża cebula ( posiekać )
  • 6 ząbków czosnku ( przeciśnięte przez praskę )
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu
  • 2 kostki bulionu cielęcego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • przyprawy: sól / pieprz / ½ łyżeczki chili

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z Serca Wołowego
► Umyte serce włożyć do garnka, zalać wodą, dodać 3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, vegetę do smaku i gotować do miękkości. Miękkie serce wyjąć z wywaru, ostudzić i oczyścić z zbędnego tłuszczu, żyłek i pokroić w dużą kostkę. ► W garnku rozgrzać olej wrzucić pokrojone serce i chwilę smażyć, dodać cebulę, czosnek, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, przecier pomidorowy, przyprawę do gulaszu, paprykę, chili i dusić od czasu do czasu podlać bulionem. Na koniec zaczepać mąkę z wodą, wlać do gulaszu i zagotować.
Gulasz z Serca Wołowego
Gotowy gulasz z serca wołowego można na przykład jeść z pieczywem.
Gulasz z Serca Wołowego
Miękkie serce wyjąć z wywaru - ostudzić - oczyścić z zbędnego tłuszczu i żyłek i pokroić w dużą kostkę.
Gulasz z Serca Wołowego
Serce włożyć do garnka - zalać wodą - dodać liście laurowe - ziarna ziela angielskiego - vegetę i gotować do miękkości.
Gulasz z Serca Wołowego
Kupić jedno średniej wielkości serce wołowe i starannie je umyć.