szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Gulasz z soczewicy i wołowiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

gulasz z soczewicy i wołowiny z kolendrą

Gulasz z soczewicy i wołowiny

Składniki:

Gulasz z soczewicy i wołowiny

 

  • 300 gram wołowiny bez kości
  • 200 gram fasoli czerwonej
  • 200 gram czerwonej soczewicy
  • 4 szklanki bulionu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok cytrynowy
  • 2 łyzki siekanej kolendry

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z soczewicy i wołowiny
Soczewicę namoczyć na noc w wodzie. Mięso umyć , osuszyć pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodac mięso i podsmażyć je. Dodac osączoną soczewicę i osączoną z zalewy czerwoną fasole. Podlać bulionem i dusić razem ok. 30 minut. Mąkę wymieszać z jajkiem na gładką masę i cienką strużką wlać do zupy. Doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Zagotować. Przed podaniem posypać posiekaną kolendrą.