ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Gulasz z suszonych grzybków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny gulasz grzybowy do ziemniaków.

Gulasz z suszonych grzybków

Składniki:

Gulasz z suszonych grzybków

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z suszonych grzybków
Grzyby zalewamy na noc letnią, przegotowaną wodą. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy. Wrzucamy cebule pokrojone w krążki. Dodajemy pocięte grzyby. Solimy. Wszystko smażymy aż grzyby i cebula zmiękną. Wtedy doprawiamy do smaku pieprzem. Podajemy świeżo po ugotowaniu najlepiej z tłuczonymi ziemniakami lub puree, lecz gulasz pasuje także do kasz i ryżu.