Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Gulasz z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Gulasz z tuńczyka

Gulasz z tuńczyka

Składniki:

Gulasz z tuńczyka

 

  • 1 kg tuńczyka, pokrojonego w dużą kostkę
  • 80 dag ziemniaków, pokrojonych w dużą kostkę
  • 500 ml wody
  • 3 papryki (żółta, czerwona i zielona), pokrojone
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 2 pomidory, pokrojone
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 łyżka słodkiego sosu chili
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z tuńczyka

Cebulę smażymy kilka minut, dodajemy czosnek  i pomidory i dusimy przez około pół godziny. Paprykę i ziemniaki zalewamy wodą, gotujemy około 15 minut, dodajemy tuńczyka, sos pomidorowy, sos chili, sos sojowy i gotujemy kolejne 15 minut. Przyprawiamy do smaku.