Sposób przygotowania:
Gulasz z tuńczyka w oleju ( z puszki)
Pokroić w piórka obraną cebulę. Papryki pozbawione pestek w paski. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i smażyć mieszając na małym gazie cebule i papryki. Mają zmięknąć ale nie zrumienić się. Zalać wodą. Dodać Bulionetkę i połowę natki pietruszki. Dusić przy uchylonej pokrywce 30 minut. Płyn powinien odparować tak by sos był gesty . Dodać do smaku koncentrat, cukier , paprykę , pieprz . Gdy sos ma dobry smak otworzyć puszki tuńczyka ( zlać połowę oleju w którym był ) - wyłożyć na talerz i podzielić na kawałki .Wrzucić do sosu . Delikatnie zamieszać i podgrzewać na minimalnym gazie 5 minut. Podawać posypany resztą natki pietruszki z ciabatą , podpiekaną bagietką lub np. ryżowym makaronem Tagliatelle. * Ja gotowałam w patelni Delimano DryCooker