Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Gulasz z warzywami i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz z warzywami z dodatkiem pieczarek to propozycja na smaczny obiad. Dobrze komponuje się z ziemniakami.

Gulasz z warzywami i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z warzywami i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z warzywami i pieczarkami
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki. Schab pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, obsmażyć.

Cebulę, marchewkę i paprykę podsmażyć do miękkości, dodać podsmażony schab, pieczarki, podlać białym winem, odparować. Wlać bulion, dołożyć liść laurowy, ziele angielskie, gotować 1,5 godziny, doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i dodać przecier pomidorowy.
Gulasz z warzywami i pieczarkami
Schab pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, obsmażyć.
Gulasz z warzywami i pieczarkami
Cebulę, marchewkę i paprykę podsmażyć do miękkości, dodać podsmażony schab, pieczarki.
Gulasz z warzywami i pieczarkami
Wlać bulion, dołożyć liść laurowy, ziele angielskie, gotować 1,5 godziny.
Gulasz z warzywami i pieczarkami
Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i dodać przecier pomidorowy.