Sposób przygotowania:
Gulasz z warzywami i pieczarkami
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki. Schab pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, obsmażyć.
Cebulę, marchewkę i paprykę podsmażyć do miękkości, dodać podsmażony schab, pieczarki, podlać białym winem, odparować. Wlać bulion, dołożyć liść laurowy, ziele angielskie, gotować 1,5 godziny, doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i dodać przecier pomidorowy.
Cebulę, marchewkę i paprykę podsmażyć do miękkości, dodać podsmażony schab, pieczarki, podlać białym winem, odparować. Wlać bulion, dołożyć liść laurowy, ziele angielskie, gotować 1,5 godziny, doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i dodać przecier pomidorowy.