Sposób przygotowania:
Gulasz z wątróbek z kaszą gryczną
Marchew obrać opłukać zetrzeć na tarce, ogórki również. Wątróbkę płuczemy pod bieżącą zimną wodą,oczyszczamy z błon i ścięgien, można przekroić na mniejsze kawałki. Cebule kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy panierowaną w samej mące wątróbkę. Smażymy ok 5 minut. Do wątróbek dodajemy cebulę marchewkę i ogórki, smażymy razem jeszcze ok. 5 min. Całość zalewamy bulionem,doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy do smaku majeranek. Gulasz gotujemy jeszcze na wolnym ogniu ok 12 minut po tym czasie można zagęścić gulasz zacierką z mąki. Gotujemy kasze gryczaną w osolonej wodzie do miękkości podajemy z gulaszem.