Szalona

Szalona

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Gulasz z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dania z wątróbki mają lepszy smak, jeśli dodamy do nich szczyptę cukru.

Gulasz z wątróbki

Składniki:

Gulasz z wątróbki

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbki
Wątróbkę opłucz, oczyść z błon, osusz. Podsmaż na gorącym oleju. Zdejmij z patelni, pokrój na kawałki. Na patelni zeszklij pokrojony w kostkę boczek i posiekaną cebulę. Włóż wątróbkę, wlej bulion, dodaj odsączoną kukurydzę. Duś na małym ogniu przez 15 min. Przypraw do smaku, zagęść mąką. Podawaj z kaszą gryczaną i zieloną sałatą.