marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Gulasz z włoską kapustą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kapustę włoską umyć i pokroić na paski.Włoszczyznę oczyścić,opłukać,pokroić.W garnku gotować bulion z warzywami.Mięso pokroić,usmażyć.

Gulasz z włoską kapustą.

Składniki:

Gulasz z włoską kapustą.

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z włoską kapustą.
Kapustę umyć i poszatkować,zieleninę umyć,a marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę.Do garnka wlać bulion,dodać warzywa i kapustę.Gotować pod przykryciem z kilka min.Dodać po-
-krojony por do garnka i gotować jeszcze 5 min.Mięso pokroić i obsmażyć na oleju,a potem przełożyć do garnka z bulionem i warzywami.Pod konie doprawić gulasz na pikantnie.Jak mięso zmięknie,posypać je natką pietruszki.Podawać z pieczywem.