Sposób przygotowania:
Gulasz z włoską kapustą.
Kapustę umyć i poszatkować,zieleninę umyć,a marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę.Do garnka wlać bulion,dodać warzywa i kapustę.Gotować pod przykryciem z kilka min.Dodać po-
-krojony por do garnka i gotować jeszcze 5 min.Mięso pokroić i obsmażyć na oleju,a potem przełożyć do garnka z bulionem i warzywami.Pod konie doprawić gulasz na pikantnie.Jak mięso zmięknie,posypać je natką pietruszki.Podawać z pieczywem.
-krojony por do garnka i gotować jeszcze 5 min.Mięso pokroić i obsmażyć na oleju,a potem przełożyć do garnka z bulionem i warzywami.Pod konie doprawić gulasz na pikantnie.Jak mięso zmięknie,posypać je natką pietruszki.Podawać z pieczywem.