Gulasz z włoską kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapustę włoską umyć i pokroić na cienkie paski. Zieleninę także umyć, a marchewkę i

Gulasz z włoską kapustą

Składniki:

Gulasz z włoską kapustą

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z włoską kapustą
Kapustę włoską umyć i pokroić na cienkie paski. Zieleninę także umyć, a marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać bulion, dodać warzywa, także kapustę i gotować pod przykryciem kilka minut. Por przeciąć na pół, dokładnie wypłukać, cienko pokroić i wrzucić do garnka. Trzymać na ogniu jeszcze 5 min. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, a następnie włożyć do garnka z warzywami. Całość doprawić solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Kiedy mięso będzie miękkie, posypać je natką pietruszki. Podawać z żytnim pieczywem.