Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Gulasz z włoszczyzną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny gulasz z porem, marchewka i selerem.

Gulasz z włoszczyzną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z włoszczyzną

 

  • 40 dkg mięsa wieprzowego
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jasny sos pieczeniowy
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • papryka słodka
  • zioła wg uznania
  • 2 listki laurowe

Sposób przygotowania:

Gulasz z włoszczyzną
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niewielkie kawałki. Zrumienić je na oliwie. Warzywa obrać i pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać. Gdy mięso się zrumieni dodać je i krótko smażyć. Po kilku minutach mięso i warzywa zalać wodą oraz dodać soli, pieprzu, papryki słodkiej i ostrej i listek laurowy. Dusić aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec sos zagęścić sosem pieczeniowym i doprawic do smaku ziołami.
Gulasz z włoszczyzną
Mięso i warzywa podlać wodą aby były przykryte.
Gulasz z włoszczyzną
Dodane warzywa smazyc przez kilka minut z miesem.
Gulasz z włoszczyzną
do miesa dodac pokrojone wczesniej warzywa.
Gulasz z włoszczyzną
Mieso zeszklic na patelni na oliwie, dodac cebule i warzywa.