beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Gulasz z  ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Gulasz z  ziemniakami

Składniki:

Gulasz z  ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z  ziemniakami
W szybkowarze dobrze rozgrzać tłuszcz i  zrumienić na nim wcześniej oczyszczoną i  pokrojoną w  plastry cebulę. Dodać mięso pokrojone w  kostkę, oddzielone od kości. Dodać też poszatkowane warzywa oraz ziemniaki pokrojone w  kostkę. Całość zalać rosołem, zamknąć szybkowar i  dusić przez 15 min na małym ogniu od chwili przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Następnie szybkowar otworzyć, dorzucić drobno pokrojone ogórki kiszone, dosolić i  dopieprzyć, po czym gotować bez zamykania hermetycznego przez mniej więcej 5  minut. Tak przygotowany gulasz doprawić mąką ze śmietaną i  zagotować.