malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Gulasz z żołądków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Podawaj z ziemniakami i sałatką z pomidorów

Gulasz z żołądków

Składniki:

Gulasz z żołądków

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków
Żołądki umyj i zalej litrem wody.Dodaj sól. Doprowadź do wrzenia.
Marchewki oczyść, zetrzyj na tarce. Dodaj do wywaru. Wrzuć liść i ziele.
W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju, wsyp mąkę i podsmaż.Do zasmażki wlej 3chochelki wywaru. Wymieszaj i podgrzewaj na małym ogniu 5min.Powstały sos dopraw śmietaną.
Koperek umyj i posiekaj. Wrzuć do żołądków. Dopraw solą i pieprzem.