Sposób przygotowania:
Gulasz z żołądków
Żołądki umyj i zalej litrem wody.Dodaj sól. Doprowadź do wrzenia.
Marchewki oczyść, zetrzyj na tarce. Dodaj do wywaru. Wrzuć liść i ziele.
W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju, wsyp mąkę i podsmaż.Do zasmażki wlej 3chochelki wywaru. Wymieszaj i podgrzewaj na małym ogniu 5min.Powstały sos dopraw śmietaną.
Koperek umyj i posiekaj. Wrzuć do żołądków. Dopraw solą i pieprzem.
Marchewki oczyść, zetrzyj na tarce. Dodaj do wywaru. Wrzuć liść i ziele.
W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju, wsyp mąkę i podsmaż.Do zasmażki wlej 3chochelki wywaru. Wymieszaj i podgrzewaj na małym ogniu 5min.Powstały sos dopraw śmietaną.
Koperek umyj i posiekaj. Wrzuć do żołądków. Dopraw solą i pieprzem.