lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Gulasz z żołądków 2

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gulasz tym razem wyszedł przepyszny o wyjątkowym smaku .

Gulasz z żołądków 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z żołądków 2

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków 2
Oczyściłam żołądki i podsmażyłam Rozgrzałam patelnie wlałam olej rzepakowy włożyłam żołądki i posypałam je przyprawami. Smażyłam na małym ogniu przez 15-20 minut. Przełożyłam żołądki do garnka, razem z olejem na którym smażyłam .Zalałam wodą dodałam ziele angielskie i liść laurowy oraz marchew z Kucharkiem, gotowałam na małym ogniu do miejskości żołądków. Dusiłam 1 godzinę na małym ogniu . W słoiczku rozmieszałam mąkę z wodą i śmietaną i wlałam do wywaru mieszałam aż konsystencja zrobiła się gęsta jak sos . Przełozyłam na półmisek podawałam do ziemniaków
Gulasz z żołądków 2
żołąki podsmazone przełozyłam do garnka dodałam marchew
Gulasz z żołądków 2
Do ugotowanych zołądków dodalam odrobine mąki rozmieszanej z wodą i śmietanę
Gulasz z żołądków 2
przełozyłam gulasz na półmisek podawałąm z ziemniakami