Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Gulasz z żołądków drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gulasz z żołądków kurzych dla ich wielbicieli.

Gulasz z żołądków drobiowych

Składniki:

Gulasz z żołądków drobiowych

 

  • 1,1 kg żołądków kurzych
  • 3 duże marchwie
  • 4 zielone łodygi selera
  • 180 g - jedna mała kapusta chińska bok choy
  • 1 opakowanie sosu brązowego w proszku
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka zupy cebulowej w proszku
  • 1 liść laurowy, sól
  • przyprawy smakowe (do kurczaka, do steka, zaatar, majeranek, czosnek) według gustu

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków drobiowych
Najlepiej jest żołądki zalać wodą, zagotować parę minut, odlać i przepłukać. Zalać świeżą wodą, dodać liść laurowy, posolić trochę i gotować 1 godzinę. W międzyczasie obrać marchew i łodygi selera i pokroić na kawałki. Pokroić również kapustę chińską. Po ok. godzinie gotowania dodać marchew i seler oraz resztę przypraw i gotować aż warzywa będą prawie miękkie, ok. 20 minut, następnie dodać kapustę chińską z wyjątkiem liści. Po ok. 5 minutach dodać liście i rozrobiony w małej ilości wody proszek sosu brązowego, mąki i zupy cebulowej i wlać do garnka, zagotować minutę lub dwie. Podać z chlebem lub ziemniakami, marynowaną papryką jalapeño i zimnym piwem.