eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Potrawka z żołądków drobiowych Eli

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Pyszny gulasz.Mozna podawać z makaronem lub ryżem.

Potrawka z żołądków drobiowych Eli

Składniki:

Potrawka z żołądków drobiowych Eli

 

 

  • 1/4 kg pieczarek
  • 1 marchewki
  • 1 papryka czerwona
  • 1 duży biały por
  • 1 cebula
  • 1 łyżka pokrojonego w paseczki imbiru z zalewy
  • 1 łyżka paseczków bambusa z zalewy
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżka sosu sojowego grzybowego
  • 1 łyżka sosu chili czosnkowego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • sól,pieprz,maggi
  • olej

 

  • gruby makaron-ja dałam muszelki

Sposób przygotowania:

Potrawka z żołądków drobiowych Eli
Umyte żołądki zalać wodą,dodać kucharka,liście laurowe,ziele angielskie i ugotowac do miękkości.Wyjąć z wywaru(wywar zachować na zupę),ostudzić i pokroić w paseczki.Por pokroić w półkrążki,pieczarki w ćwiartki,paprykę w prostokąty,marchewkę w ćwierćkrążki,cebulę w piórka.Marchewkę zalać wrzątkiem,gotować 3 minuty i odcedzić.Żołądki przesmażyć na oleju i przełożyć do rondla.Na pozostałym po żołądkach oleju,przesmażyć pieczarki z cebulą i dodać do żołądków.Przesmażyć pora i paprykę i dodać do żołądków razem z marchewką.Dodać sosy,imbir,bambusa,czosnek granulowany,wymieszać,podlać wodą i dusić 10 minut.Doprawić solą,pieprzem i maggi do smaku.Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić woda,wlać do potrawki,wymieszać i zagotować.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Na środek talerzy wyłożyć makaron.W koło makaronu wyłożyć potrawkę.Smacznego,