Sposób przygotowania:
Drobiowy zbójnik
Ziemniaki obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać posiekaną drobno cebulę, jajko, mąkę oraz przyprawy. Usmażyć 4 placki, ale tuż przed podaniem dania, by były gorące. Fileta drobiowego umyć i obrać ze zbędnego tłuszczu. Pokroić w kostkę i smażyć na oleju z dodatkiem przyprawy do kurczaka i suszonej bazylii. Dodać pokrojone w talarki pieczarki oraz pokrojoną w paski paprykę i cebulę. Podlać wodą i dusić z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego na małym ogniu pod przykryciem. Na koniec odlać odrobinę sosu i rozmieszać go z łyżką śmietany i koncentratem pomidorowym. Dodać do całości. Mąkę rozmieszać w 1/3 szklanki zimnej wody i dodać do gulaszu. Przyprawić i chwilkę podgotować już bez przykrywania. Na talerz położyć po jednym placku, polać gulaszem i przykryć drugim. Na wierzch dać po łyżce śmietany, udekorować ogórkiem, pomidorem, pomarańczą, czerwoną cebulą i bazylią. Smacznego!