Sposób przygotowania:
Gulasz z żołądków drobiowych
Żołądki myjemy i oczyszczamy z błon i chrząstek. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 10 minut- odcedzamy i studzimy. Przestudzone drobno kroimy i przesmażamy na łyżce oleju, podlewamy wywarem z warzyw, dodajemy przyprawy i koncentrat oraz śmietanę -gotujemy do miękkości. Zwykle trwa to około 1,5 godziny, w szybkowarze 45 minut. Pieczarki kroimy w pół plasterki, cebulę w kosteczkę, a marchewkę w plasterki. Podsmażamy na odrobinie oleju kolejno zaczynając od cebuli, gdy się zeszkli dodajemy pieczarki i marchewkę - chwilkę dusimy, aż odparuje woda z grzybów. Na patelni z masła i mąki robimy zasmażkę Warzywa i zasmażkę dodajemy do miękkich żołądków, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze około 10 minut. Możemy podać z kaszą ( u mnie grycznka) makaronem lub ryżem. Jeżeli mam makaron lub kaszę dodaję zieloną cebulkę a do ryżu wolimy koperek Smacznego:)