Sposób przygotowania:
Gulasz z żołądków drobiowych
Żołądki umyć, oczyścić, jeśli jest taka potrzeba i pokroić na małe cząstki. Gotować w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Pieczarki umyć, obrać, drobno pokroić i podsmażyć wraz z posiekaną cebulką, lekko posolić. Żołądki wyjąć na patelnie i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, po czym podlać wywarem, w którym wcześniej się gotowały. Dodać ziele angielskie. Po 15 minutach do żołądków dodać usmażone pieczarki. Dodać pietruszkę i przyprawić do smaku. Jeśli gulasz jest gęsty można dolać jeszcze wywar spod żołądków. W szklance rozmieszać śmietanę z mąką i wlać do gulaszu mieszając, by nie powstały grudki. Całość doprowadzić do wrzenia i odstawić. Podawać z kaszą i ogórkiem konserwowym lub kiszonym.
dusia30
Natala1210
luna
góralka
msewka
I ja!