Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Gulasz z żołądków z kurczaka

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem ugotowanym na sypko i z sezonową surówką.

Gulasz z żołądków z kurczaka

Składniki:

Gulasz z żołądków z kurczaka

 

  • 70 dag żołądków z kurczaka, 45 dag włoszczyzny,
  • 1/2 l rosołu (może być z kostki),
  • 3 średnie cebule,
  • 25 dag pieczarek,
  • 200 ml śmietany,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków z kurczaka
Żołądki oczyścić, umyć i pokroić w paseczki. Zalać rosołem. Dusić na małym ogniu do miękkości. Warzywa i pieczarki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do żołądków. Podlać śmietaną wymieszaną z mąką i koncentratem pomidorowym. Dusić do miękkości warzyw. (w miarę potrzeby podlać odrobiną wody). Doprawić solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki.