Sposób przygotowania:
Gulasz ze schabu z pieczarkami i kiszonym ogórkiem
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Przełożyć do miski i dodać wszystkie przyprawy poza ostrą paprykę. Wymieszać. Dodać mąkę i ponownie wymieszać. Cebulę pokroić w małą kostkę. W rondlu roztopić smalczyk i wrzucić cebulę oraz startą marchewkę ( na dużych oczkach). Zeszklić. Dodać paprykę mieloną i dobrze wymieszać. Wrzucić mięso i smażyć chwile aż się zrumieni. Co chwilę mieszać aby się nie przypaliło. Wlać około szklanki wody, przykryć i zmniejszyć ogień. Dusić do miękkości. Mniej więcej w połowie duszenia dodać pokrojone na ćwierć plasterki i dusić dalej. Z ogórka wydrążyć nasiona i pokroić w małą kostkę. Dodać go do garnka i dusić jeszcze około 5 minut. Gulasz gotowy. Smacznego!