Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Gulasz ziemniaczany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Gulasz ziemniaczany

Gulasz ziemniaczany

Składniki:

Gulasz ziemniaczany

 

  • 50 dag ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 50 dag mięsa gulaszowego wieprzowego
  • 800 ml bulionu drobiowego
  • 1 cebula, pokrojona w piórka
  • 3 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 2 papryki (żółta i czerwona), pokrojone
  • 20 dag fasolki szparagowej, pokrojonej
  • 2 łyżeczki słodkiego sosu chili
  • ½ łyżeczki curry
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gulasz ziemniaczany

Smażymy mięso kilka minut, dodajemy cebulę, czosnek, następnie ziemniaki i smażymy jeszcze 5 minut. Dolewamy bulion, dodajemy paprykę, fasolkę, sos chili, curry i gotujemy około 40 minut, aż mięso będzie miękkie. Przyprawiamy solą i pieprzem.