Gulasz ziemniaczany Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotować gulasz ziemniaczany

Gulasz ziemniaczany  Asus

Składniki:

Gulasz ziemniaczany Asus

 

  • 70 dag. ziemniaków
  • 2 średnie cebule
  • 2 łyżki masła
  • 1 litr bulionu warzywnego z kostki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki chilli mielonego z paczki
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku z paczki
  • 1/2 łyżeczki kminku z paczki
  • 2 liście laurowe
  • 1 surowy ziemniak starty
  • 2 łyżki mąki

 

Sposób przygotowania:

Gulasz ziemniaczany Asus
Jednego ziemniaka zetrzeć na tarce o małych oczkach i odstawić. Pozostałe ziemniaki obrać, umyć oraz pokroić na ćwiartki. Obraną cebulę posiekać w małą kostkę i zrumienić na maśle. Oprószyć lekko słodką papryką, dodać ziemniaki, wlać gotowy bulion warzywny i wsypać zmielone chili, wymieszać i dołożyć koncentrat pomidorowy, majeranek, kminek liście laurowe, ponownie wymieszać i zagotować. Gotować pod przykryciem około 20 minut. Na koniec gotowania dodać startego ziemniaka i oprószyć mąką po całości. Zagotować ciągle mieszając, aż gulasz zgęstnieje.