Sposób przygotowania:
Gwiazdkowy karp w galarecie.
Warzywa ścieramy w łezkę. Rybę zalewamy wodą, dodajemy warzywa, solimy i gotujemy około 20 min na wolnym ogniu. Wyjmujemy rybę. Wywar przecedzamy , odmierzamy jego ilość i zaprawiamy go żelatyną wg proporcji na opakowaniu. Doprawiamy go ostatecznie solą i pieprzem - galaretka powinna być pikantna. Z plastrów sera wycinamy gwiazdki. Układamy je na dnie salaterek, układamy listki pietruszki. Obieramy rybę z ości. Układamy ją w salaterkach. Zalewamy salaterki galaretą. Po ostudzeniu wykładamy każdą porcję na talerzyk i podajemy ją z cząstkami cytryny.
Natala1210
wedith1
Panna_Margot
TheArt
jaNina
Jeśli do wywaru doda się dobry zestaw włoszczyzny i dobrze doprawi samą galaretę, to całość na pewno będzie smaczna. A gwiazdki? cóż miła dekoracja świąteczna.
Dla tych co nie lubią sera - nie polecam :)