jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Świąteczny karp króluje na stołach

Gwiazdkowy karp w galarecie.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Dzięki kilku plasterkom żółtego sera karp w galarecie nabierze świątecznego wyglądu.

Gwiazdkowy karp w galarecie. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gwiazdkowy karp w galarecie.

 

 

Sposób przygotowania:

Gwiazdkowy karp w galarecie.
Warzywa ścieramy w łezkę. Rybę zalewamy wodą, dodajemy warzywa, solimy i gotujemy około 20 min na wolnym ogniu. Wyjmujemy rybę. Wywar przecedzamy , odmierzamy jego ilość i zaprawiamy go żelatyną wg proporcji na opakowaniu. Doprawiamy go ostatecznie solą i pieprzem - galaretka powinna być pikantna. Z plastrów sera wycinamy gwiazdki. Układamy je na dnie salaterek, układamy listki pietruszki. Obieramy rybę z ości. Układamy ją w salaterkach. Zalewamy salaterki galaretą. Po ostudzeniu wykładamy każdą porcję na talerzyk i podajemy ją z cząstkami cytryny.
Gwiazdkowy karp w galarecie.
Galaretkę z karpia podajemy na talerzykach z cząstkami cytryny.

Tagi:

sery ser