Sposób przygotowania:
Gyros po rosole.
Mięso obrać z kości,żyłek i chrząstek.Pokroić je lub rozdrobnić palcami na kawałki. Cebule obrać i pokroić w ćwierćplastry. Czosnek po obraniu posiekać grubo. Na rozgrzany olej wrzucić rozdrobnione mięso, posypać przyprawą kebab-gyros i obiema paprykami oraz pieprzem ziołowym.Podsmażyć razem, po czym dodać cebulę i czosnek i dalej smażyć na małym ogniu, aż się zeszklą. Podawać polane sosem czosnkowym np. https://gotujmy.pl/sos-czosnkowy-do-nugetsow-,przepisy,130140.html Na zdjęciu podałam z ziemniakami, które wstawiłam zanim wykombinowałam sobie tego gyrosa a kolejnym razem podałam z ryżem.Polecam,bo danie jest szybkie i smaczne.
barbarella
msewka
Pierwsze zdjęcie opisałam i tylko to jest zapunktowane.Reszta jest bez opisu i bez punktów.Dodałam je bez chęci zyskania korzyści,więc nie rozumiem o co się czepiasz? Chciałam je po prostu pokazać i nie mogłam się zdecydować które wybrać.A o jakie inne przepisy Ci chodzi?
barbarella
no jeśli tak to muszę się zreflektować:)
dża