SUPERPRZEPIS

Gyros po rosole.

  • 4
  • msewka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Gyros po rosole. Więcej zdjęć (4)

Jako że córka nie przepada za mięsem z rosołu, tak więc wykombinowałam potrawkę na kształt gyrosa.Zjadła ze smakiem jak nigdy.

Składniki:

Gyros po rosole.

 

  • 3 ugotowane udka w rosole
  • 2 spore cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czubata łyżka przyprawy do kebaba-gyrosa
  • olej do smażenia
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • 1\2 łyżeczki ostrej papryki mielonej
  • szczypta pieprzu ziołowego

Sposób przygotowania:

Gyros po rosole.
Mięso obrać z kości,żyłek i chrząstek.Pokroić je lub rozdrobnić palcami na kawałki. Cebule obrać i pokroić w ćwierćplastry. Czosnek po obraniu posiekać grubo. Na rozgrzany olej wrzucić rozdrobnione mięso, posypać przyprawą kebab-gyros i obiema paprykami oraz pieprzem ziołowym.Podsmażyć razem, po czym dodać cebulę i czosnek i dalej smażyć na małym ogniu, aż się zeszklą. Podawać polane sosem czosnkowym np. https://gotujmy.pl/sos-czosnkowy-do-nugetsow-,przepisy,130140.html Na zdjęciu podałam z ziemniakami, które wstawiłam zanim wykombinowałam sobie tego gyrosa a kolejnym razem podałam z ryżem.Polecam,bo danie jest szybkie i smaczne.
Gyros po rosole.
Etap 1
Gyros po rosole.
Etap 2
Gyros po rosole.
Etap 3

Tagi:

przyprawy