Sposób przygotowania:
Halibut z masłem czosnkowym
Rybę rozmrozić,oskrobać pod bieżącą wodą.Osuszyć ręcznikiem i przekroić na dwie porcje. Miekkie masło utrzeć razem z przeciśnietym przez praskę czosnkiem i wymieszać. Porcje ryby ponacinać z obu stron.W nacięcia powciskać masło czosnkowe,skropić cytryną.Doprawic solą , pieprzem i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Po wierzchu posypać natką pietruszki,zakryć i piec w rozgrzanym piekarniku 180*C (środkowa półka-grzanie góra) około 20 minut.Po upływie tego czasu odkryć rybe , jeszcze chwilę zapiec i gotowa do podania :) Smacznego....
msewka
Sarenka
Smacznie wygląda ta rybka, też lubię takie smaczki.
gusia1000
weronikaS