Sposób przygotowania:
Halibut z pieczarkami
Oczyszczone ze skóry mięso halibuta podzielić na cztery równej wielkości części, skropić sokiem z cytryny, osolić. Następnie obtaczać rybę w mące i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Obsmażone kawałki ryby przełożyc na półmisek, a na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojone w cienkie paski pieczarki. Pieczarki następnie zalać 1/2 szkl wody, zagotować i podbić śmietaną z mąką. Sos przyprawić do smaku sola i pieprzem. Włozyć do niego podsmażoną rybę i razem krótko zagotować. Przed podaniem posypać dużą ilością zieleniny. Podawać z ziemniakami i surówką.
Można rybę podać inaczej. Po usmażeniu ułozyć kawałki ryby na ogniotrwałym półmisku, polać sosem pieczarkowym, posypać startym żółtym serem i zapiec. Półmisek przybrać cząstkami pomidorów i gałązkami zieleniny.
Można rybę podać inaczej. Po usmażeniu ułozyć kawałki ryby na ogniotrwałym półmisku, polać sosem pieczarkowym, posypać startym żółtym serem i zapiec. Półmisek przybrać cząstkami pomidorów i gałązkami zieleniny.
Gość
wio
kup dobra patelnie np firmy BALLARINI ja 6 lat temu dalam za duza 190 zł i nie zaluje sluzy do dzis,albo z tefalu daj za srenia 70-80 zł nie przypala
admin
jakby sie nie przypalala to kazdy moglby byc dobrym kucharzem :D