marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Hamburger po meksykańsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Hamburgery usmażyć i nadziewać nimi bułki,dać plasterek pomidora,kawałki czuszki,ser i krążki cebuli.Bułki z nadzieniem podpiec dodatkowo.

Hamburger po meksykańsku.

Składniki:

Hamburger po meksykańsku.

 

  • 1 op.bułek hamburgerowych z sezamem,
  • mięso mielone(może być z indyka),
  • 1 duży pomidor,
  • 2 czuszki ostre,
  • cebula,
  • ser żółty lub tofu,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Hamburger po meksykańsku.
Bułki wypakować z woreczka i przekroić na wzdłuż.Mięso na hamburgery rozbić tłuczkiem i dać na rozgrzany tłuszcz,a następ-
-nie smażyć.Pokrojoną na plastry cebulę zrumienić trochę i wyjąć
cedzakiem tak jak mięso i nadziewać bułki,dać plasterek pomidora,posiekaną czuszkę po kilka kawałków do każdej porcji
oraz plasterek sera żółtego.Nakryć drugą połówką i podpiec w pi-
-ekarniku z 10-15 min.aby ser się roztopił trochę.Zamiast czuszki
można dać ostry ketchup z papryczek-tak samo smakuje.