Sposób przygotowania:
Hamburger z grecką nutą
W misce mieszamy mięso z ziołami, jajkami i bułką tartą. Do masy dodajemy pokruszony ser feta i pokrojone w drobną kostkę oliwki, całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Lekko wilgotnymi rękami formujemy 4 dość sporę hamburgery i wkładamy na minimum 15 minut do lodówki. W międzyczasie przygotowujemy tzatziki. W miseczce łączymy jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną miętą. Ogórka obieramy i ścieramy na tarce, lekko solimy i odstawiamy na chwilę na bok, aby wypuścił całą wodę. Odsączamy go z nadmiaru wody i dodajemy do jogurtu. Jogurt doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odrobiną soku z cytryny. W piekarniku podgrzewamy przekrojone bułki Na patelni grillowej smaży mięso od 3-7 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia. Na bułki kładziemy sałatę, pomidora i cebulę, na to kotleta, polewamy całość sosem i przykrywamy bułką, serwujemy od razu.