misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Hamburska potrawka z rybą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

masło roślinne rozgrzać na patelni. Podsmażyć na niej ziemniaki...

Hamburska potrawka z rybą

Składniki:

Hamburska potrawka z rybą

 

  • ziemniaki 500 g
  • masło roślinne 1 łyżka
  • filet z dorsza 250 g
  • woda gorąca 1/8 l
  • musztarda łagodna z całymi ziarenkami gorczycy 2 łyżki
  • musztarda dijon 1/2 łyżeczki
  • śmietana kremówka 2 łyżki
  • natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Hamburska potrawka z rybą
Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzić, odparować, obrać, pokroić w plasterki. Masło roślinne rozgrzać na patelni. Podsmażyć na niej ziemniaki, cały czas mieszając. Filety umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Dodać do ziemniaków. Dusić 2-3 minuty pod przykryciem. Wodę wymieszać z musztardą i śmietaną. Dodać do ziemniaków i ryby. Przyprawić solą i pieprzem, ostrożnie wymieszać, dusić 10 minut pod przykryciem na małym ogniu. Gotowe danie posypać natka pietruszki.