Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Hasza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny placuszek, który zasmakuje chyba każdemu:)

Hasza

Składniki:

Hasza

 

 

  • Masa:
  • 20 dkg masła
  • 20 dkg cukru pudru
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 kieliszek spirytusu lub 2 kieliszki wódki

 

 

Sposób przygotowania:

Hasza
Ciasto: Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami, dodać kakao, śmietanę, na końcu ubitą pianę oraz olejek. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 30 minut. Masa: Utrzeć wszystko razem, smarować zaraz po wyjęciu ciasta z pieca. Posypać orzechami lub kokosem.