mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Herbaciana babeczka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka i dość nietypowa babka.

Herbaciana babeczka

Składniki:

Herbaciana babeczka

 

Sposób przygotowania:

Herbaciana babeczka
na początku miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać biały cukier i dokładnie utrzeć. Wbić jajka nie przerywając miksowania. Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia i wymieszać z herbatą z torebek. Dodawać do masy maślanej.Następnie wlać mleko,dodać ekstrakt z wanilii i dokładnie wymieszać. Formę na babkę wysmarować masłem lub margaryną i posypać bułką tartą. Wlać ciasto. babkę piec około 40 minut w temperaturze 190 stopni. Przy użyciu suchego patyczka możemy sprawdzić czy jest już upieczone. Po upieczeniu wyjąć i odstawić w formie do wystygnięcia.Przestudzone wyjąć z formy. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka