Jadwiga Górka

Jadwiga Górka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Hiszpańska tortilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

To jedna z najłatwiejszych do przygotowania i zarazem najsmaczniejszych potraw kuchni hiszpańskiej.

Hiszpańska tortilla

Składniki:

Hiszpańska tortilla

 

Sposób przygotowania:

Hiszpańska tortilla
Cukinię przekroić wzdłuż na połowę, pokroić na talarki. Paprykę pokroić w kostkę. Oliwki osączyć, pokroić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać cukinię i paprykę, przesmażyć, mieszając, poddusić. Jajka ubić z solą i pieprzem. Do warzyw na patelni dodać oliwki, wymieszać. Zalać masą jajeczną, wymieszać. Smażyć pod przykryciem, aż masa się zetnie. Potem obrócić na drugą stronę i dosmażyć.