gosiczek821

gosiczek821

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Hiszpańska zupa z białą fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa ta podawana jest w wielu restauracjach w Hiszpanii,orginalna nazwa to OLLA DE ''PAGES''

Hiszpańska zupa z białą fasolą

Składniki:

Hiszpańska zupa z białą fasolą

 

  • 2 ziemniaki
  • 3 marchewki
  • 1/2 puszki białej fasoli
  • 100g kapusty
  • 1 średnia cebula
  • 1 por
  • 150 g drobniutkiego makaronu
  • 8 łyżek oliwy
  • 1/2kg drobiowego mięsa mielonego
  • 100g surowego boczku
  • 200g karkówki
  • 1kg kości wołowych
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Hiszpańska zupa z białą fasolą
Na kościach ugotować wywar,gotować około 2 godzin.Potem kości wyjąć a bulion przecedzić przez sito.Z mięsa mielonego zrobić klopsiki a boczek i karkówkę pokroić w kostkę.W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć mięsa na złoty kolor,przyprawiając wedle gusta.Warzywa pokroić w kostkę kapustę posiekać i dodać do mięsa,zalać wszystko bulionem i gotować 40 min.Na koniec dodać fasolę i makaron i gotować jeszcze 15 min,przyprawić i gotowe.